Історичний Італієць. Anconetano
-
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 950
- Зарегистрирован: 10 янв 2012, 22:45
- Откуда: Костопіль.
- Поблагодарили: 1 раз
- Контактная информация:
Історичний Італієць. Anconetano
Будучи на виставці, прикупив собі чистокровного італійця для колекції. Спочатку хотів купити патаду. Та вони є у багатьох. А от такий тип ножів як Anconetano зустрічаються рідше.
Даний тип ножа поширений насамперед біля адріатики. Відносять до ножів рибалок, рибного ножа і т.д. Характерною ознакою є сходинка на тильнику. Як і багато інших історичних ножів, аnconetano виконаний з притаманних їм матеріалів. руків"я - ріг барана, клинок зазвичай із звичайної нержавійки. Осьовий розклепана шпилька. Ще однією відмінною рисою Anconetano від патади, є відсутність оковки. І ці ножі знаходяться в більш бюджетній категорії як патади.
В даному випадку ніж виконано Італійським майстром Nino. Кому цікаво - ось посилання на його сторінку. http://www.ninonista.it/
Розміри клинка
Довжина - 93 мм.
Ширина 22 мм.
Товщина порядка 1,8 мм.
Загальна довжина 23 см.
Зведений тонко, орієнтовно 0,2 мм.
Руків"я має квадратну форму, із скругленими гранями. Розміри в перетині 18х18 мм.
Пружина судячи з усього з підкаленої нержавійки. Кріпиться на штифту та судячи з усього саморізі.
В руці сидить доволі зручно любими хватами. Пружина, як для такого ножа, фіксує клинок досить надійно.
По рибі ще не пробував, та по продуктах та овочах працює гарно.
Ну і декілька фоток.
Даний тип ножа поширений насамперед біля адріатики. Відносять до ножів рибалок, рибного ножа і т.д. Характерною ознакою є сходинка на тильнику. Як і багато інших історичних ножів, аnconetano виконаний з притаманних їм матеріалів. руків"я - ріг барана, клинок зазвичай із звичайної нержавійки. Осьовий розклепана шпилька. Ще однією відмінною рисою Anconetano від патади, є відсутність оковки. І ці ножі знаходяться в більш бюджетній категорії як патади.
В даному випадку ніж виконано Італійським майстром Nino. Кому цікаво - ось посилання на його сторінку. http://www.ninonista.it/
Розміри клинка
Довжина - 93 мм.
Ширина 22 мм.
Товщина порядка 1,8 мм.
Загальна довжина 23 см.
Зведений тонко, орієнтовно 0,2 мм.
Руків"я має квадратну форму, із скругленими гранями. Розміри в перетині 18х18 мм.
Пружина судячи з усього з підкаленої нержавійки. Кріпиться на штифту та судячи з усього саморізі.
В руці сидить доволі зручно любими хватами. Пружина, як для такого ножа, фіксує клинок досить надійно.
По рибі ще не пробував, та по продуктах та овочах працює гарно.
Ну і декілька фоток.
Все що робиться, робиться на краще.
- himeraha
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 3980
- Зарегистрирован: 21 мар 2012, 16:41
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 11 раз
- Поблагодарили: 7 раз
Re: Історичний Італієць. Anconetano
естетично гарна річ. А чи є шайби?
Нож был настолько хорош, что его было совсем не жалко... (с)
-
- Найфоман
- Сообщения: 1152
- Зарегистрирован: 08 мар 2013, 09:17
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 1 раз
Re: Історичний Італієць. Anconetano
Спасибо за обзор
Последний раз редактировалось ARTEMIS 10 янв 2016, 12:25, всего редактировалось 1 раз.
- Himera
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2299
- Зарегистрирован: 10 фев 2012, 23:22
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 298 раз
- Поблагодарили: 441 раз
Re: Історичний Італієць. Anconetano
Здається невеличка неточність. У Вас написано що ріг баранячий, а на сайті майстра - di corno bovino, себто ріг бика.
-
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 950
- Зарегистрирован: 10 янв 2012, 22:45
- Откуда: Костопіль.
- Поблагодарили: 1 раз
- Контактная информация:
Re: Історичний Італієць. Anconetano
Здається що не має, або вони так втоплені.himeraha писал(а): А чи є шайби?
Так. Принцип аналогіччний як у лайолів.Erick писал(а): но насколько я понял - РК касается рукояти внутри
Можливо. Звертав на це увагу. Та написав так як мені сказав майстер.Himera писал(а):Здається невеличка неточність....
))) та дай і так Різдво видихати, куди мені стільки спиртного )))))пгупгу писал(а):Перепий
Все що робиться, робиться на краще.
-
- МАЙСТЕР
- Сообщения: 950
- Зарегистрирован: 10 янв 2012, 22:45
- Откуда: Костопіль.
- Поблагодарили: 1 раз
- Контактная информация:
Re: Історичний Італієць. Anconetano
45 євро.Thorwald писал(а):гарно. і яка ціна як не секрет? ))
Все що робиться, робиться на краще.
13 сообщений
• Страница 1 из 1