Японські кухонні ножі - хто користується?
-
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 5598
- Зарегистрирован: 02 фев 2010, 16:57
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 409 раз
- Поблагодарили: 1255 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
До речі, тестевий накірі Тоджіро (яким він кістки рубaв). Навіть (а, може, завдяки) з таким "серрейтором" він ріже краще за багатьох. Взявся переточити, навіть не знаю, чи варто .
Последний раз редактировалось il coltello 12 июн 2018, 02:25, всего редактировалось 1 раз.
-
- Найфоман
- Сообщения: 382
- Зарегистрирован: 25 ноя 2015, 09:42
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 276 раз
- Поблагодарили: 60 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Отак завжди, коли жодних аргументів - починаються взаємини...krapper писал(а): Претензии человека, который не способен отличить якутский нож из ножниц от профессионального инструмента, сделанного в Японии для европейских/американских пользователей?
Тут пропилы, там- запилы, тут нож не работал.
Так купи и попользуйся.
Или дождись, пока Масамото подарит под тест.
Мав багато ножів на кухні, і так само можу виставити фото ножа "нетронутого життям", зі стажем 15 років, припишу що активно використовував (діставав, мив, дивився, назад клав)... Пробачте, але в останньому повідомленні - ніж з реальним стажем, а Ви виклали світлину ножика зза скла, його взагалі точили?
Зі своїми вже дуже давно визначився і сам собі роблю, які мені подобаються.
А тему почав - бо всі як один радять "японські кухонні", бо то традиція, то супер сталь, то супер різ - і жодних реальних аргументів окрім слів, образ, взаємин. Свого часу так само пізнав оте "японське качєство" і людям не те що не раджу а прямо кажу обходити стороною, окрім потрачених грошей не отримаєте нічого.
- xzAmsterdam
- Найфоман
- Сообщения: 779
- Зарегистрирован: 14 апр 2014, 12:33
- Откуда: Чернигов
- Поблагодарили: 2 раза
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Я потратив гроші на Яксель з ВГ10 і Тохіро з вуглецю. І Геть не шкодую. Якселем нажаль рубався індик і курка, слава ножовим богам вижив. Ці ножі тонко, толково зведені, і також закалені на високу твердість. Я про свої гіто і сантоку. Тому рубати іми це тупо. Їми тре різати. А казати шо це скло, це некоректно, це ножі для різу, а не для рубки.
Слова ранят , но намного больнее ранит серрейтор ...)
https://www.instagram.com/xzamsterdam/
https://www.instagram.com/xzamsterdam/
-
- Новичок
- Сообщения: 96
- Зарегистрирован: 03 сен 2015, 15:39
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 6 раз
- Поблагодарили: 1 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Прошу совета. Три таких японских кухонных ножа за 30$ - это недорого?
На форуме с весны 2008 года, в 2014-м лифтёр убил родной аккаунт.
- Dentist
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2893
- Зарегистрирован: 16 сен 2013, 22:24
- Откуда: Poltava
- Благодарил (а): 1196 раз
- Поблагодарили: 867 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Не стоит .
На соседнем форуме , есть тема по недорогим японцам .
- Puente
- Найфоман
- Сообщения: 1121
- Зарегистрирован: 03 авг 2010, 16:22
- Откуда: Київ
- Поблагодарили: 6 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Це взагалі-то занадто дешево ...
Он простецькі бюджетні японці (Серия ножей Miyabi Issin (у нас встречается название Kanetsugu Special) - сантоку 40 баксів .
І вони дійсно бюджетні - тоненькі , сталь простенька і т.д. ...
Он простецькі бюджетні японці (Серия ножей Miyabi Issin (у нас встречается название Kanetsugu Special) - сантоку 40 баксів .
І вони дійсно бюджетні - тоненькі , сталь простенька і т.д. ...
-
- Новичок
- Сообщения: 96
- Зарегистрирован: 03 сен 2015, 15:39
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 6 раз
- Поблагодарили: 1 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Дочка купила себе этот набор и может сдать обратно. Если можно - что не так с этими ножами?Puente писал(а):Це взагалі-то занадто дешево ...
Он простецькі бюджетні японці (Серия ножей Miyabi Issin (у нас встречается название Kanetsugu Special) - сантоку 40 баксів .
І вони дійсно бюджетні - тоненькі , сталь простенька і т.д. ...
На форуме с весны 2008 года, в 2014-м лифтёр убил родной аккаунт.
-
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 5598
- Зарегистрирован: 02 фев 2010, 16:57
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 409 раз
- Поблагодарили: 1255 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
ІМХО, все з ними нормально (якщо, звичайно напис Made in Japan - не брехня). Бюджетна версія. Якщо подобається така форма, користуйтеся і не переймайтеся. Звичайний користувач різниці не помітить, хіба що Вам прийдеться їх частіше підточувати. І скажіть доньці нехай не ріже ними на тарілці .
-
- Найфоман
- Сообщения: 382
- Зарегистрирован: 25 ноя 2015, 09:42
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 276 раз
- Поблагодарили: 60 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Простой дешевый набор под японию.
Рукоять - пластик, клинки - дешевая нержавеющая сталь.
Простые дешевые кухонные ножи в стиле. Вы получите просто тонкие ножи из мягкой стали, ничего уникального.
Рукоять - пластик, клинки - дешевая нержавеющая сталь.
Простые дешевые кухонные ножи в стиле. Вы получите просто тонкие ножи из мягкой стали, ничего уникального.
-
- Новичок
- Сообщения: 96
- Зарегистрирован: 03 сен 2015, 15:39
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 6 раз
- Поблагодарили: 1 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Уникального за 30 дол никто не ждёт. Вопрос - известен ли этот производитель, адекватна ли цена.Lopar писал(а):Простой дешевый набор под японию.
Рукоять - пластик, клинки - дешевая нержавеющая сталь.
Простые дешевые кухонные ножи в стиле. Вы получите просто тонкие ножи из мягкой стали, ничего уникального.
И вряд ли в США в сети TJ-Max товар будет "под Японию".
На форуме с весны 2008 года, в 2014-м лифтёр убил родной аккаунт.
-
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 5598
- Зарегистрирован: 02 фев 2010, 16:57
- Откуда: Київ
- Благодарил (а): 409 раз
- Поблагодарили: 1255 раз
Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Я років 10 назад купив такий набір у "Метро". Там на коробці чесно написано, що Китай. Два з них і досі час від часу ріжуть у селі. На одному дійсно руків'я з часом тріснуло і відвалилося. Сталь, як на звичайних ножах з крамниці.
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6377
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2119 раз
- Поблагодарили: 4068 раз
Японские кухонные ножи - кто пользуется?
трохи апну...
з'явилось наступне питання:
на частині бюджетних японців на лезі нанесена шершава смужка
на цьому фото вона наче спуск на 1/3. За "гритністю" вона приблизно 2500.
Наскільки розумію, основна її функція - проти налипання продуктів.
Не можу сказати, що якось особливо відчувається її робота. А можливо без неї - просто жах!
Питання в тому, що привожу "до тями" зараз 2 японці. Вуглець. На одному з них така смужка була...
але її стан вже був такий, що можна сказати, що її практично не було...
а на другому - там взагалі не було нічого видно... такий шар окислу... (не іржі, а окислу!).
Зняв все, практично до зеркала...
спілкувався з досвідченою людиною (по японцям), каже, що ті шершаві смужки - не потрібні.
Можна зтирати і не паритись... і відтворити її практично не можливо.
Але без смужки у зовнішності чогось не вистачає... Наче і не питання фен шую...
а зі смужками - виглядає ліпше, як на мене...
...і , доречі, це перші ножі, до яких я вирішив докласти руки з лютого...
вже про таке писали...що тут треба через шось "переступити".
ще пару фото - "зі смужкою" -
Тож питання до тих хто користується японцями: чи має практичний сенс та смужка?
Чим заподіяти налипанню?
Чи налипання - як мокра вода... просто так є.
І зовнішність: краще зі смужкою чи без?
з'явилось наступне питання:
на частині бюджетних японців на лезі нанесена шершава смужка
на цьому фото вона наче спуск на 1/3. За "гритністю" вона приблизно 2500.
Наскільки розумію, основна її функція - проти налипання продуктів.
Не можу сказати, що якось особливо відчувається її робота. А можливо без неї - просто жах!
Питання в тому, що привожу "до тями" зараз 2 японці. Вуглець. На одному з них така смужка була...
але її стан вже був такий, що можна сказати, що її практично не було...
а на другому - там взагалі не було нічого видно... такий шар окислу... (не іржі, а окислу!).
Зняв все, практично до зеркала...
спілкувався з досвідченою людиною (по японцям), каже, що ті шершаві смужки - не потрібні.
Можна зтирати і не паритись... і відтворити її практично не можливо.
Але без смужки у зовнішності чогось не вистачає... Наче і не питання фен шую...
а зі смужками - виглядає ліпше, як на мене...
...і , доречі, це перші ножі, до яких я вирішив докласти руки з лютого...
вже про таке писали...що тут треба через шось "переступити".
ще пару фото - "зі смужкою" -
Тож питання до тих хто користується японцями: чи має практичний сенс та смужка?
Чим заподіяти налипанню?
Чи налипання - як мокра вода... просто так є.
І зовнішність: краще зі смужкою чи без?
- Explorer
- Найфоман-эксперт
- Сообщения: 2552
- Зарегистрирован: 12 авг 2010, 23:09
- Откуда: Нетішин
- Благодарил (а): 755 раз
- Поблагодарили: 313 раз
Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Чисто гіпотетично... а піскоструминним апаратом хіба не можна відтворити ту смужку, єссно, все непотрібне попередньо обклеївши? Чи таку сталь вже не вигризе?
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6377
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2119 раз
- Поблагодарили: 4068 раз
Японские кухонные ножи - кто пользуется?
метод нанесення тієї смужки - напилення. Так виглядає.
Питання: чи справді у тієї смужки є функціонал? Чи вже таке?..
Піскоструй буде подібний за протиналипаючим ефектом як те напилення?
Наскільки для зовнішності/естетики вона потрібна та смужка?
Чи тут кожний сам вирішує?
А по сталі... коли з нею працював (чистив/полірував) - сподобалось...
нічєго не м'яка. Полірується важкувато... як наче добре загартований вуглець.
Не рапід, дякувати, але тверда...
Питання: чи справді у тієї смужки є функціонал? Чи вже таке?..
Піскоструй буде подібний за протиналипаючим ефектом як те напилення?
Наскільки для зовнішності/естетики вона потрібна та смужка?
Чи тут кожний сам вирішує?
А по сталі... коли з нею працював (чистив/полірував) - сподобалось...
нічєго не м'яка. Полірується важкувато... як наче добре загартований вуглець.
Не рапід, дякувати, але тверда...
Последний раз редактировалось norther 12 июл 2022, 16:18, всего редактировалось 1 раз.
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6377
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2119 раз
- Поблагодарили: 4068 раз
Японские кухонные ножи - кто пользуется?
7cross7,
вони.
на тих шо зі смужкою - ламінат.
https://www.globalkitchenjapan.com/coll ... 5mm-ae2906
а ті, шо почистив - карбонові (вуглець). Якщо не витирати, вода лишає плями світлої іржі. Від води відносно швидко темніють...
SK5? хз...
Ті зі смужкою - вже в роботі. Звєрі!
А карбонові - довожу до "тями", але попередньо (по тому як чистились/полірувались) -
також звєрі!
вони.
на тих шо зі смужкою - ламінат.
https://www.globalkitchenjapan.com/coll ... 5mm-ae2906
а ті, шо почистив - карбонові (вуглець). Якщо не витирати, вода лишає плями світлої іржі. Від води відносно швидко темніють...
SK5? хз...
Ті зі смужкою - вже в роботі. Звєрі!
А карбонові - довожу до "тями", але попередньо (по тому як чистились/полірувались) -
також звєрі!
- norther
- Експерт по фінкам
- Сообщения: 6377
- Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
- Откуда: Kiev
- Благодарил (а): 2119 раз
- Поблагодарили: 4068 раз
Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Не витримав… зібрав та нагострив. Ріже як і має різати. Страшно.
Страшно , бо хочеться лишитись з пучками на пальцях, ріжу не швидко, потроху. Звикаю.
Клин - повністю вуглецевий. Буду робити свою кухонну патіну.
-
- Новичок
- Сообщения: 38
- Зарегистрирован: 29 апр 2021, 16:24
- Откуда: Одесса
- Благодарил (а): 48 раз
- Поблагодарили: 2 раза
Японские кухонные ножи - кто пользуется?
Ребят привет, всем мира и добра! Подскажите хочу себе 3 ножа японских сантоку деба и овощной 10 см.
Деба - посмотрел много роликов по сути как универсальный им и зелень и рыбу и кости куринные.
Сантоку - как бы 3 в одном ну чём-то они мне больше нравятся чем европейцы.
Вопрос вот в чем по доступности и цене 50 баксов за нож я нашел у KAI Wasabi, Kasumi Tora, Satake Japanese, но вроде ценник одинаков но стали разные.
Tojiro DP F-503 — Нож Сантоку, 3 слоя, сталь VG 10 есть такой нож он немного дороже мне тоже нравится, но он ржавеет или нет?
“KAI” SEKIMAGOKURO Akane тоже трехслойная.
Я хочу нормальную нержавейку, хорошо затачиваемую без заморочек, углерод и слои мне нравятся только зрительно пожалуй для меня это все преимущество, но они хрупкие и ржавеют. Еще на японских ножах просто пишут молибден ванадиевая сталь(( я так понимаю это эконом нержавейка.
Помогите выбрать. Ищу для себя, нормальных ножей ни когда не было на кухне.
Деба - посмотрел много роликов по сути как универсальный им и зелень и рыбу и кости куринные.
Сантоку - как бы 3 в одном ну чём-то они мне больше нравятся чем европейцы.
Вопрос вот в чем по доступности и цене 50 баксов за нож я нашел у KAI Wasabi, Kasumi Tora, Satake Japanese, но вроде ценник одинаков но стали разные.
Tojiro DP F-503 — Нож Сантоку, 3 слоя, сталь VG 10 есть такой нож он немного дороже мне тоже нравится, но он ржавеет или нет?
“KAI” SEKIMAGOKURO Akane тоже трехслойная.
Я хочу нормальную нержавейку, хорошо затачиваемую без заморочек, углерод и слои мне нравятся только зрительно пожалуй для меня это все преимущество, но они хрупкие и ржавеют. Еще на японских ножах просто пишут молибден ванадиевая сталь(( я так понимаю это эконом нержавейка.
Помогите выбрать. Ищу для себя, нормальных ножей ни когда не было на кухне.
-
- Новичок
- Сообщения: 16
- Зарегистрирован: 04 мар 2023, 12:09
- Откуда: Днiпро
- Благодарил (а): 1 раз
- Поблагодарили: 7 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Miyabi Artisan SG2 3 Piece Knife Set
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.
-
- Новичок
- Сообщения: 16
- Зарегистрирован: 04 мар 2023, 12:09
- Откуда: Днiпро
- Благодарил (а): 1 раз
- Поблагодарили: 7 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Artisan- загострення як завжди - заусенец на всіх присутній.
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.
- vov4ik
- Найфоман
- Сообщения: 765
- Зарегистрирован: 18 окт 2016, 22:55
- Откуда: Киев
- Благодарил (а): 256 раз
- Поблагодарили: 116 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Купил Tojiro DP F-800 овощной, Tojiro DP F-802 универсал 150 мм, к овощному вопросов нет, а вот 150 мм мне маловато, буду еще 170-180 мм брать, пользуюсь около месяца ничего не ржавеет, пока))
- Ramok
- Модератор-найфоман
- Сообщения: 7212
- Зарегистрирован: 18 апр 2013, 11:19
- Откуда: Чернігів
- Благодарил (а): 4561 раз
- Поблагодарили: 5349 раз
Японські кухонні ножі - хто користується?
Traditional knives... I have time to open my knife, I don't need to kill anybody with it. (Tony Bose)