Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Обсуждение и вопросы по ножам и аксессуарам для кухни
Ответить
il coltello
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4385
Зарегистрирован: 02 фев 2010, 16:57
Откуда: Київ
Благодарил (а): 123 раза
Поблагодарили: 308 раз

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение il coltello »

До речі, тестевий накірі Тоджіро (яким він кістки рубaв). Навіть (а, може, завдяки) з таким "серрейтором" він ріже краще за багатьох. Взявся переточити, навіть не знаю, чи варто :).



ИзображениеИзображение
Последний раз редактировалось il coltello 12 июн 2018, 02:25, всего редактировалось 1 раз.
Lopar
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 183
Зарегистрирован: 25 ноя 2015, 09:42
Откуда: Киев
Благодарил (а): 5 раз
Поблагодарили: 4 раза

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение Lopar »

krapper писал(а): Претензии человека, который не способен отличить якутский нож из ножниц от профессионального инструмента, сделанного в Японии для европейских/американских пользователей?
Тут пропилы, там- запилы, тут нож не работал.
Так купи и попользуйся.
Или дождись, пока Масамото подарит под тест.
Отак завжди, коли жодних аргументів - починаються взаємини...
Мав багато ножів на кухні, і так само можу виставити фото ножа "нетронутого життям", зі стажем 15 років, припишу що активно використовував (діставав, мив, дивився, назад клав)... Пробачте, але в останньому повідомленні - ніж з реальним стажем, а Ви виклали світлину ножика зза скла, його взагалі точили?
Зі своїми вже дуже давно визначився і сам собі роблю, які мені подобаються.
А тему почав - бо всі як один радять "японські кухонні", бо то традиція, то супер сталь, то супер різ - і жодних реальних аргументів окрім слів, образ, взаємин. Свого часу так само пізнав оте "японське качєство" і людям не те що не раджу а прямо кажу обходити стороною, окрім потрачених грошей не отримаєте нічого. :)
Аватара пользователя
xzAmsterdam
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 783
Зарегистрирован: 14 апр 2014, 12:33
Откуда: Чернигов
Поблагодарили: 2 раза

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение xzAmsterdam »

Я потратив гроші на Яксель з ВГ10 і Тохіро з вуглецю. І Геть не шкодую. Якселем нажаль рубався індик і курка, слава ножовим богам вижив. Ці ножі тонко, толково зведені, і також закалені на високу твердість. Я про свої гіто і сантоку. Тому рубати іми це тупо. Їми тре різати. А казати шо це скло, це некоректно, це ножі для різу, а не для рубки.
Слова ранят , но намного больнее ранит серрейтор ...)
https://www.instagram.com/xzamsterdam/
dream345
Новичок
Новичок
Сообщения: 63
Зарегистрирован: 03 сен 2015, 15:39
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2 раза
Поблагодарили: 1 раз

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение dream345 »

Прошу совета. Три таких японских кухонных ножа за 30$ - это недорого?
Аватара пользователя
Dentist
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2302
Зарегистрирован: 16 сен 2013, 22:24
Откуда: Poltava
Благодарил (а): 137 раз
Поблагодарили: 64 раза

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение Dentist »

cvb34
Не стоит .
На соседнем форуме , есть тема по недорогим японцам .
Аватара пользователя
Puente
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1019
Зарегистрирован: 03 авг 2010, 16:22
Откуда: Київ

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение Puente »

Це взагалі-то занадто дешево ...
Он простецькі бюджетні японці (Серия ножей Miyabi Issin (у нас встречается название Kanetsugu Special) - сантоку 40 баксів .
І вони дійсно бюджетні - тоненькі , сталь простенька і т.д. ...
dream345
Новичок
Новичок
Сообщения: 63
Зарегистрирован: 03 сен 2015, 15:39
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2 раза
Поблагодарили: 1 раз

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение dream345 »

Puente писал(а):Це взагалі-то занадто дешево ...
Он простецькі бюджетні японці (Серия ножей Miyabi Issin (у нас встречается название Kanetsugu Special) - сантоку 40 баксів .
І вони дійсно бюджетні - тоненькі , сталь простенька і т.д. ...
Дочка купила себе этот набор и может сдать обратно. Если можно - что не так с этими ножами?
il coltello
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4385
Зарегистрирован: 02 фев 2010, 16:57
Откуда: Київ
Благодарил (а): 123 раза
Поблагодарили: 308 раз

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение il coltello »

ІМХО, все з ними нормально (якщо, звичайно напис Made in Japan - не брехня). Бюджетна версія. Якщо подобається така форма, користуйтеся і не переймайтеся. Звичайний користувач різниці не помітить, хіба що Вам прийдеться їх частіше підточувати. І скажіть доньці нехай не ріже ними на тарілці :).
Lopar
Начинающий найфоман
Начинающий найфоман
Сообщения: 183
Зарегистрирован: 25 ноя 2015, 09:42
Откуда: Киев
Благодарил (а): 5 раз
Поблагодарили: 4 раза

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение Lopar »

Простой дешевый набор под японию.
Рукоять - пластик, клинки - дешевая нержавеющая сталь.
Простые дешевые кухонные ножи в стиле. Вы получите просто тонкие ножи из мягкой стали, ничего уникального.
dream345
Новичок
Новичок
Сообщения: 63
Зарегистрирован: 03 сен 2015, 15:39
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2 раза
Поблагодарили: 1 раз

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение dream345 »

Lopar писал(а):Простой дешевый набор под японию.
Рукоять - пластик, клинки - дешевая нержавеющая сталь.
Простые дешевые кухонные ножи в стиле. Вы получите просто тонкие ножи из мягкой стали, ничего уникального.
Уникального за 30 дол никто не ждёт. Вопрос - известен ли этот производитель, адекватна ли цена.
И вряд ли в США в сети TJ-Max товар будет "под Японию".
il coltello
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4385
Зарегистрирован: 02 фев 2010, 16:57
Откуда: Київ
Благодарил (а): 123 раза
Поблагодарили: 308 раз

Re: Японские кухонные ножи - кто пользуется?

Сообщение il coltello »

Я років 10 назад купив такий набір у "Метро". Там на коробці чесно написано, що Китай. Два з них і досі час від часу ріжуть у селі. На одному дійсно руків'я з часом тріснуло і відвалилося. Сталь, як на звичайних ножах з крамниці.
Ответить

Вернуться в «Ножи для кухни»