Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Свій погляд на ніж, тести та робочі якості ножів
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4657
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 891 раз
Поблагодарили: 1511 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение olegpan »

GeorgCH, думаете, помидор уже не вытянет? :shock:

На самом деле, а какие задачи закладываются для небольшого шефа или петти 15 см длиной? Кур рубить, что ли? :)
Аватара пользователя
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 13536
Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
Откуда: Киев
Благодарил (а): 5748 раз
Поблагодарили: 9622 раза

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение GeorgCH »

olegpan писал(а): 28 авг 2023, 19:03 помидор уже не вытянет?
как раз помидоры его стихия :D
Life is a series of choices.
Аватара пользователя
Кузьмич
МАЙСТЕР
МАЙСТЕР
Сообщения: 8175
Зарегистрирован: 18 сен 2007, 00:27
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2157 раз
Поблагодарили: 1076 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Кузьмич »

GeorgCH писал(а): 28 авг 2023, 19:01 с такой твёрдостью этим ножами резать только колбасу и хлеб
+
Звичайна європейська шінковка на салат при такіх роквелах запросто викришить РК...
Мова, це також наша зброя
Аватара пользователя
Зольдатен
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 7483
Зарегистрирован: 28 дек 2011, 11:13
Откуда: Київ
Благодарил (а): 2006 раз
Поблагодарили: 4568 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Зольдатен »

Дядя Жора, ану вжарь їм графіків, діаграм, пруфів бажано на японській щоби у всіх голова репнула :)))
Я все чекав коли ти прийдеш ::smoke::
Аватара пользователя
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 9058
Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
Откуда: Киев
Благодарил (а): 2931 раз
Поблагодарили: 1358 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Nerv »

Izek писал(а): 28 авг 2023, 18:14 а есть имена таких мастеров у нас в стране, которые умеют работать с топовыми порошками?
я сьогодні викладав viewtopic.php?p=1491178#p1491178
M390 достатньо топова? З нею багато хто працює. Є що самі термічать, є хто замовляє термічку. І термісти достатньо відомі в Україні є. І кріо роблять. І ламінати. А обгоорень нема, бо наобговорювались свого часу. Що там обговорювати

Доречі, я бачив багао відео про кухню. Готується все доволі простими ножами. Дорогі шефи шефповара дістають з коробки і на камеру щось поправляють в страві перед дорогими клієнтами. Шефповара ж здебільше не готують, а їх помічники не користують топові ножі.
Carpe diem
Аватара пользователя
Nerv
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 9058
Зарегистрирован: 09 окт 2009, 09:44
Откуда: Киев
Благодарил (а): 2931 раз
Поблагодарили: 1358 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Nerv »

olegpan писал(а): 28 авг 2023, 18:58 Углеродка - ну, такое, я не готов - не люблю даже запах окислов.
И еще - смотрю видео по заточке и в микроскоп видно, что даже на вроде как ухоженном ноже из углеродки - есть мелкие каверны. А значит та тончайшая фольга на РК точно в опасности.
ну дуже багато японців з вуглецю. Я про японський внутрішній ринок. В мене вуглецева сантоку. Ну дуже добре ріже. Пітінгує, але раз на 5 хвилин ніхто його не протирає
Carpe diem
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4657
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 891 раз
Поблагодарили: 1511 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение olegpan »

Nerv, я знаю про япов и углеродку, конечно.
Но лично я не готов. Ржа беспокоит мало, а вот запашок мне не нравится.
Понятно, что раньше это были безальтернативные стали. Но после изобретения vg10 и особенно порошков - думаю, в углеродке особого смысла нет.
Мой максимум ржавучести на кухне - х12мф, есть их нее прочный нож для мерзлого и/или костей. Прочный, пятна патины небольшие - норм для этой роли
Аватара пользователя
Roomster
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 854
Зарегистрирован: 10 ноя 2009, 15:51
Откуда: Kalush
Благодарил (а): 72 раза
Поблагодарили: 287 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Roomster »

Вибачаюсь перед ТС за деяку зверхність, але....Ви намагаєтесь знайти аргументовану обгрунтованість своєї "хотєлки". А це мухлювання перед собою. :D Якщо покупка з розряду - я це хочу, то далі не потрібні, поради, обговорення технологій і т.п. Хочете? Маєте право! Хоч штуку баксів за овочевий ніж.Якщо ж вашк рішення буде залежати від прагматичного порівняння характеристик однотипних виробів, вартості їх наступного обслуговування, ціни на вторинному ринку при продажі і т.п, то вже інша справа.
Перший варіант не обговорюється і не осуджується апріорі.
Другий....вже дискусійний. І на мою особисту думку, ножі преміум сегменту не мають жодного прагматичного, практичного сенсу в роботі по кухні, заготівлі м'яса, птиці, риби і т.п. Вся професійна індустрія про це свідчить наглядно. На кухнях, ресторанах, забійних цехах, лініях обробки м'яса превалють ножі з простих нержавійок. Ніхто не працює ламінатами, булатами, дамасками, незважаючи на їх гіпотетично кращі характеристики стійкості рк та більшу кількість комфортних різів.... Тож...ми знов повертаємось до пункту номер 1. Хочете, то візьміть але усвідомте, що це просто покупка до душі. Не оцінюйте її з позиції кількості різів помідорів до моменту необхідності загострювання.Бо...тоді може виявитись, що копійчаний серейторний помідорний ніж від Трамониіни, вставить Міябі по самі помідори :-D ::hi:::
Ne Bro
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1696
Зарегистрирован: 22 мар 2010, 19:49
Откуда: ...
Благодарил (а): 51 раз
Поблагодарили: 67 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Ne Bro »

.
Последний раз редактировалось Ne Bro 27 сен 2023, 15:32, всего редактировалось 1 раз.
.
Аватара пользователя
Dentist
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 2898
Зарегистрирован: 16 сен 2013, 22:24
Откуда: Poltava
Благодарил (а): 1225 раз
Поблагодарили: 875 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Dentist »

На японських кухонних вона зовсім інша ! rt24
Ne Bro
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1696
Зарегистрирован: 22 мар 2010, 19:49
Откуда: ...
Благодарил (а): 51 раз
Поблагодарили: 67 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Ne Bro »

.
Последний раз редактировалось Ne Bro 27 сен 2023, 15:32, всего редактировалось 1 раз.
.
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4657
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 891 раз
Поблагодарили: 1511 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение olegpan »

Ne Bro писал(а): 28 авг 2023, 21:06 ніколи не було вг10, але пам'ятаю, її завжди не любили за мильність(+викришування =чудове поєднання). нічого видатного, наче, хіба ні?
Подозреваю, что это все относится к Спаям или ломикам Фаллнайвенам.
У меня на Канетсуге стоит ZA-18 - я так понял, это вж10 слегка на стероидах - много компонентов в увеличенной пропорции, если не врут, конечно.
Так вот это очень злая как для непорошка железка - звенит, в продукты впивается очень зло. Никакой мыльности.
Насчет микросколов - да, слышал это о вж10, но честно говоря, в микроскоп на этот нож не смотрел. Правил аккуратно на керамическом мусате - нож правке поддается, слышал мнения, что "сыпется", но нет.
Последний раз редактировалось olegpan 28 авг 2023, 21:27, всего редактировалось 1 раз.
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4657
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 891 раз
Поблагодарили: 1511 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение olegpan »

Ne Bro писал(а): 28 авг 2023, 21:18 чи просто за стільки років спаї так і не навчились її до путя термічити?
Похоже, что не только ее не научились :)
Да и нельзя ЕДС складень так термичить. Он же лопнет на первой же банке и коняик обломится на первом же закрученном винте - народ такое делает часто и воем "Спаи перекаливают" - замучает.
Volodia
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 589
Зарегистрирован: 06 май 2021, 06:59
Откуда: Львів
Благодарил (а): 1894 раза
Поблагодарили: 229 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Volodia »

Маю 4 японця з vg-10 і 2 з sg2, всі різні від 8см до 18 см леза. Я різниці для своїх простих кухонних задач не відчуваю, всі ріжуть дуже добре і їх можна правити десь раз на півроку.
От із трамонтінами різниця велика в тому плані що правити треба кожні два три тижні, тому і накупив стільки японців щоб станок заочний витягувати тільки коли є настрій і час.
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6386
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2126 раз
Поблагодарили: 4082 раза

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение norther »

Dentist писал(а): 28 авг 2023, 21:13 На японських кухонних вона зовсім інша ! rt24

свята правда!
на спаях - непогана, але коли виходить на робочу гостроту - так, починає милити.
На японських кухонниках - інша. Набагато краща. Навіть на бюджетних.
В більшості випадків, японці краще готують ту саму сталь, ніж інші.
Переконався на VG-10 та SK-5 (кухня).

По темі: я декілька років заморочився вибором подібного типу. Вийшов на Tojiro.
1000% вартує своїх грошей. Бачив порівняння Tojiro з японцями за 1000-3000 долларів...
Немає того "приросту" в якості різу чи інших характеристиках. Tojiro робив майже на тому ж
рівні, шо топові японці чи кастомні речі за дуже дорого.
Последний раз редактировалось norther 28 авг 2023, 22:17, всего редактировалось 1 раз.
Ne Bro
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1696
Зарегистрирован: 22 мар 2010, 19:49
Откуда: ...
Благодарил (а): 51 раз
Поблагодарили: 67 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Ne Bro »

.
Последний раз редактировалось Ne Bro 27 сен 2023, 15:31, всего редактировалось 1 раз.
.
Аватара пользователя
norther
Експерт по фінкам
Експерт по фінкам
Сообщения: 6386
Зарегистрирован: 23 дек 2011, 18:48
Откуда: Kiev
Благодарил (а): 2126 раз
Поблагодарили: 4082 раза

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение norther »

вона , та спаївська, чомусь не така смачна.
Ne Bro
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1696
Зарегистрирован: 22 мар 2010, 19:49
Откуда: ...
Благодарил (а): 51 раз
Поблагодарили: 67 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Ne Bro »

.
Последний раз редактировалось Ne Bro 27 сен 2023, 15:31, всего редактировалось 1 раз.
.
Аватара пользователя
Мутний
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 8603
Зарегистрирован: 09 дек 2010, 23:47
Откуда: Переяслав
Благодарил (а): 2541 раз
Поблагодарили: 1603 раза

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Мутний »

Спаївська вг10 та й інші сталі буває дуже різна, на Ен і Делікі з різницею в років 10-15 все досить схоже. А от Стрітбіт теж зі старих ще - там вг10 прям пісня була і тверда і не крихка і аж шипить при різі.

А в кухні ще ж геометрія на різ, тож гадаю простота та чистота сталі лише плюс сюди, аєбл ще ж люблять ніби через то. Вуглецеві сталі від лежання навіть втрачають гостроту, на Морі чи забув на чому зустрічав, а от кастомна 1095 дуже радує балансом характеристик й ніяких проблем, лише темніє. Але нержа таки краще, раз є вибір й м390 чи Елмакс чи наші які типу ДІ90 напівнержавіючі, по складу однозначно мають переганяти туж вг10, та чи є така потреба?
Задоволення від користування хорошою річчю, триває значно довше, чім задоволення від зекономлених грошей.
Аватара пользователя
GeorgCH
Гуру-найфоман
Гуру-найфоман
Сообщения: 13536
Зарегистрирован: 01 окт 2009, 11:47
Откуда: Киев
Благодарил (а): 5748 раз
Поблагодарили: 9622 раза

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение GeorgCH »

olegpan писал(а): 28 авг 2023, 19:03 какие задачи закладываются для небольшого шефа или петти 15 см длиной?
:-D


Текстовая ссылка на видео - https://youtu.be/rfnkx2L9RWs
Life is a series of choices.
Ne Bro
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1696
Зарегистрирован: 22 мар 2010, 19:49
Откуда: ...
Благодарил (а): 51 раз
Поблагодарили: 67 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Ne Bro »

.
Последний раз редактировалось Ne Bro 27 сен 2023, 15:31, всего редактировалось 1 раз.
.
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4657
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 891 раз
Поблагодарили: 1511 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение olegpan »

GeorgCH, потом прыщи от раздражения замучается выводить )))
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4657
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 891 раз
Поблагодарили: 1511 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение olegpan »

Ne Bro, возможно и так :) Со сталью однозначно защита от дурака плюс экономия на браке - чем круче калим сталь, тем более сложный технический процесс и тем больше процент брака заготовок.

У меня еще vg10 на Гринторне заявлена. Опухенная сталька на этом ноже, наверное, лучшее, что я пробовал из прокатных сталей.

В общем, эти 2 ножа для меня vg10 реабилитировали. На той же Ф1 я к ней отношусь довольно сдержанно - просто норм сталь.

В целом, если нравится и бюджет позволяет, то сталькой на тех же Канецугах - будете приятно удивлены
Ne Bro
Найфоман
Найфоман
Сообщения: 1696
Зарегистрирован: 22 мар 2010, 19:49
Откуда: ...
Благодарил (а): 51 раз
Поблагодарили: 67 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение Ne Bro »

.
Последний раз редактировалось Ne Bro 27 сен 2023, 15:31, всего редактировалось 1 раз.
.
Аватара пользователя
olegpan
Найфоман-эксперт
Найфоман-эксперт
Сообщения: 4657
Зарегистрирован: 22 дек 2010, 02:39
Откуда: Днепр
Благодарил (а): 891 раз
Поблагодарили: 1511 раз

Порівняння верхнього цінового сегменту Miyabi/Mcusta/Kai/Yaxell/Custom ну і, можливо, Європа

Сообщение olegpan »

Ne Bro, это не только экономия. У Спаев хватает сталек овер 60 роквеллов - вплоть до 65.
Плюс - базовая сталь должна быть базовой - простой, бюджетной и с защитой от дурака. Для простого юзера отлично, а продвинутые - велкам на порошок.
Ответить

Вернуться в «Огляди та відгуки про ножі»